Vad menas med att man är transparent?

Innehållsförteckning

Vad menas med att man är transparent?

Vad menas med att man är transparent?

Transparens kan avse: Transparens (optik) – synonym med genomsynlig och genomskinlig och används för beskrivning av material. Transparens (musik) – ett musikvetenskapligt ord som betyder genomsynlighet. Transparens (datalogi) – alla tecken vidarebefordras över en dataförbindelse exakt i den form de inmatats.

Är transparenta korsord?

Synonymer till transparent

  • genomskinlig, genomsynlig, genomlysande, diafan, klar, limpid, lättförstådd. motsatsord. ogenomskinlig.
  • Användarnas bidrag. klar.

Vad är transparent kommunikation?

Kommunikation i praktiken För att vara transparent så behövs kontinuerlig och tydlig kommunikation. Förutom att arbeta kontinuerligt med en rakare och tydligare kommunikation på webbplatsen, så dela även gärna med er av mer information i till exempel sociala medier, nyhetsbrev och poddar om ni använder er av det.

Varför släpper glas igenom ljus?

Om det finns lediga energinivåer på ett avstånd som passar ihop med ljusets våglängd (egentligen energi), så kan ljuset absorberas. Om det inte finns sådana nivåer (som i t. ex. ofärgat glas) så släpps allt ljus igenom.

Vad betyder det om en färg är transparent?

Transparens (även genomskinlighet, genomsynlighet eller pelluciditet) är en materialegenskap som innebär att ljus släpps igenom, och att detaljer bakom det transparenta materialet kan urskiljas klart, till skillnad från translucens (genomlysande).

Hur stavar man till transparent?

Det skrivs transparent, och likaså transparens. Transparang skrivs däremot med a.

Vad är transparent ledarskap?

Öppet ledarskap – som chef och ledare Transparens handlar om att säga som det är, dela med sig av sina tankar (redan innan de är färdigtänkta), bjuda in andra att vara med, och vara öppen med vad som är på gång. Delaktighet handlar om medverkan och möjlighet till medverkan.

Varför kan man se genomskinliga ämnen?

Ett ämne är genomskinligt om fotoner kan passera, dvs inte absorberas. Det är ogenomskinligt om fotonerna absorberas av elektroner i materialet. ... I glas finns inga lämpliga energinivåer för fotoner med energier inom den synliga delen av spektrumet, och därför passerar dessa obehindrat.

Vad betyder opak färg?

opaʹk (latin opaʹcus 'skuggig', 'mörk'), fackterm för ogenomskinlig.

Relaterade inlägg: