Hur var Sverige under antiken?

Innehållsförteckning

Hur var Sverige under antiken?

Hur var Sverige under antiken?

Flera viktiga kulturelement kom till det dåvarande Sverige under denna tid, till exempel bättre redskap för bland annat jordbruk, och inte minst den äldre 24-typiga runraden, vilken med stor trolighet utvecklades ur alfabetena i det östra medelhavsområdet.

Hur såg slavhandeln ut under antiken?

Under den hellenistiska tiden (200-talet f Kr) blev det fashionabelt med svarta slavar som importerades som lyxartiklar jämte apor och strutsfjädrar från mörkaste Afrika. Detta är grunden till det transatlantiska slaveriet och rasismen i Västerlandet.

Vad är antiken för Europas forntid?

  • Antiken - Europas forntid. Antiken är en benämning för den period då Medelhavsområdet dominerades av grekisk och romersk kultur. Perioden omfattar tiden från omkring 700 f.Kr då de grekiska stadsstaterna växte fram, till andra halvan av 400-talet e.Kr då det västromerska riket gick under.

Vad är antiken för medeltiden?

  • Antiken (av latin antiquus ’forntida, gammaldags’, av ante 'före') är en epok i Medelhavsområdets historia. Epoken börjar med de olika grekiska och italienska stadsstaternas grundande och första spridning under arkaisk tid omkring 700 f.Kr. och avslutas med Västroms fall år 476 e.Kr. Därefter följer den tidiga medeltiden.

Vad är antiken i Medelhavet?

  • Antiken (av latin antiquus ’forntida, gammaldags’, av ante 'före') är en epok i Medelhavsområdets historia. Epoken börjar med de olika grekiska och italienska stadsstaternas grundande och första spridning under arkaisk tid omkring 700 f.Kr. och avslutas med Västroms fall år 476 e.Kr. [1] Därefter följer den tidiga medeltiden.

Relaterade inlägg: