Vad betyder det när hundens nos är torr?

Innehållsförteckning

Vad betyder det när hundens nos är torr?

Vad betyder det när hundens nos är torr?

Veterinären svarar: Hundar kan ibland bli lite torrare om nosen än vanligt utan att det i sig är något farligt. Men om problemet inte är övergående eller om hunden har andra besvär med sin nos bör detta undersökas av veterinär. Du kan läsa mer om när det rekommenderas att kontakta veterinär lite längre ner.

Hur känslig är hundens nos?

Hundens nos är känslig för en typ av långvågig infraröd värmestrålning som ligger över sju mikrometer. Dessa vågors fotoner har så låg energi att varken hundens eller människans ögon förmår uppfatta dem.

Hur använder hunden sin nos?

Som vi alla känt till sedan länge, använder hunden sin nos bland annat för att känna olika dofter i sin omgivning. Något som är nytt, är att hundens nos även har en förmåga att känna av värme exempelvis från tilltänkta bytesdjur, andra hundar eller från oss människor.

Hur man tar tempen på hundar?

Normal kroppstemperatur hos hundar ligger mellan 38 och 39 grader, vanligtvis omkring 38,5. Kroppstemperaturen mäts med termometer i ändtarmen. Kontrollera gärna hundens temperatur när den är frisk och är i vila, så du vet vad som är normalt för just din hund.

Relaterade inlägg: