Varför domnar mina ben bort?

Innehållsförteckning

Varför domnar mina ben bort?

Varför domnar mina ben bort?

Järn har en viktig funktion för att vissa signalsubstanser i hjärnan ska fungera normalt, speciellt dopamin. Det finns även andra orsaker till att man kan få rastlösa ben med krypningar, domningar och smärta: - Skador på nervsystemet, så kallad neuropati, ger ofta de här symtomen. Diskbråck kan vara en orsak.

Varför domnar fingrar?

Det vanligaste symtomet vid karpaltunnelsyndrom är domningar och stickningar i händerna och fingrarna, framför allt på nätterna. Du kan vakna på grund av besvären och känna dig tvungen att skaka handen, som känns helt avdomnad. Besvären kan kännas obehagliga men är sällan allvarliga.

Varför domnar ansiktet?

Nerven som går till ansiktets muskler kan ha blivit påverkad eller skadad om du får ansiktsförlamning. Ibland kan en virusinfektion eller borrelia göra att ansiktet blir förlamat. Det kan också bero på en stroke. Det finns läkemedel som hjälper mot ansiktsförlamning och för det mesta går den över inom några månader.

Är polyneuropati farligt?

Polyneuropati är en sjukdom i flera av kroppens nerver. Den börjar oftast i benens nerver och gör att du gradvis får sämre känsel i fötterna och svårare att gå. Besvären kan senare komma också i underbenen. Det går oftast inte att bli helt bra igen, men du kan få behandling som minskar besvären.

Relaterade inlägg: