Vad betyder två fingrar i armvecket?

Innehållsförteckning

Vad betyder två fingrar i armvecket?

Vad betyder två fingrar i armvecket?

Gesten är vanlig i framförallt Storbritannien, enligt en senare tradition skapades tecknet under slaget vid Azincourt mellan Frankrike och England. Fransmännen ska då ha satt skottpengar på engelska bågskyttar och betalt för deras fingrar. Tecknet skapades för att hånfullt visa att fingrarna var i behåll.

Vad är Fulfinger?

”En fallisk gest” – Långfingret är penisen och de böjda fingrarna vid sidan om är testiklarna. Genom att göra det (peka fulfinger) erbjuder du någon en fallisk gest, har antropologen Desmond Morris sagt till BBC.

Vad betyder 👌?

Emoji 👌 - OK-handtecken Denna emoji föreställer en hand där spetsen av pekfingret och tummen rör vid varandra och formar en öppen cirkel, används över hela världen för att ge uttryck för t. ex. "jag mår bra" eller "det är bra".

Vad betyder 🖕?

Emoji 🖕 - Baksida av hand med uppsträckt långfinger Denna emoji föreställer en knuten hand med långfingret pekande rakt uppåt, och handryggen mot åskådaren. Den pekar helt enkelt finger, eller ger fulfingret som man säger. Används framför allt för att förolämpa andra människor.

Relaterade inlägg: