Vad kan det innebära om Motorlampan lyser?

Innehållsförteckning

Vad kan det innebära om Motorlampan lyser?

Vad kan det innebära om Motorlampan lyser?

Att motorlampan lyser beror på att något är fel på motorn, stanna omedelbart om lampan lyser rött och kontakta en verkstad. Lyser lampan gult kan du själv köra till närmsta verkstad för diagnos av vad som kan vara orsaken till att motorlampan lyser.

Kan man köra med lysande Motorlampa?

Motorlampan lyser​ gult eller rött: Indikerar att något är fel i motorn. Lyser lampan gult kan du fortsätta köra men en mekaniker bör kontrollera vad felet är snarast.

Vad händer om Avgasreningslampan lyser?

Du skall vara glad att bilen tänt avgasreningslampan för då har bilen satt felkoder i datorn. Det är något fel på bilen som orsakar för höga avgasnivåer. Men vad kan man inte säga utan att läsa av datorn. Det finns många givare och komponenter som kan gå sönder som orsakar detta.

Varför lyser varningstriangel?

Om den här lampan tänds är det något som är fel på bromssystemet. Antingen är det för lite bromsvätska eller så är någon av bromsarna ur funktion.

Får man körförbud om ABS lampan lyser?

ABS-lampan kommer och går. Fast den lyser funkar bromsarna på rätt sätt. ... Om varningslampan för ABS-bromsen lyser (varnar för fel i bromssystemet) vid kontrollbesiktningen blir bilen underkänd med krav på efterkontroll.

Relaterade inlägg: