Vad betyder triangel med utropstecken?

Innehållsförteckning

Vad betyder triangel med utropstecken?

Vad betyder triangel med utropstecken?

Glödlampa​ (med utropstecken) lyser gult: Indikerar att en någon av ​bilens lampor​ är sönder och behöver bytas ut. ... Servicelampan lyser​ gult (utropstecken i triangel): När den här varningslampan lyser betyder att det är dags för att ​lämna in bilen på service​.

Varför lyser Servicelampan?

Röd servicelampa lyser Stanna bilen omedelbart och kontakta en bärgare. Att köra vidare kan vara direkt skadligt för bilens motor och i värsta fall kan bilen helt gå sönder.

Vad betyder lampor på bilen?

Vilken färg har lampan? Grön eller blå brukar vara indikationer på att systemet är aktiverat, som exempelvis bilens lampor. ... Lyser en röd lampa bör du däremot stanna mer omedelbart på ett säkert ställe, kontrollera i bilens manual vad lampan innebär och vid behov ringa assistans, för att ta bilen till en verkstad.

Varför lyser Temperaturlampan?

Temperaturslampan lyser Varningslampan som visar en termometer indikerar att motortemperaturen är för hög. Orsaken kan vara brist på kylarvätska eller att något är fel på t. ex. ... Låt motorn svalna innan du fyller på kylarvätska så att du inte riskerar att få kokhett vatten över dig.

Kan man köra bilen när Motorlampan lyser?

Att motorlampan lyser beror på att något är fel på motorn, stanna omedelbart om lampan lyser rött och kontakta en verkstad. Lyser lampan gult kan du själv köra till närmsta verkstad för diagnos av vad som kan vara orsaken till att motorlampan lyser.

Varför lyser Servicelampan Peugeot?

Tänk även på att hålla ett öga på instrumentpanelen: Så fort servicelampan tänds så vet du att det är dags för bilservice.

Hur länge kan man köra när service lampan är tänd?

Men annars blir väl svaret: köra kan du göra hur länge som helst, frågan är hur länge bromsarna fungerar :) Jag bytte bromsvätskan fr säkerhets skull och han på verkstaden sa att de tagit till några extra mil så att de ska vara lugn även om man inte får tid direkt.

Relaterade inlägg: