Vad står i läroplanen?

Innehållsförteckning

Vad står i läroplanen?

Vad står i läroplanen?

Läroplanen innehåller fem delar: skolans värdegrund och uppdrag, övergripande mål och riktlinjer för utbildningen, förskoleklassen, fritidshemmet samt kursplaner som kompletteras med kunskapskrav.

Vad kan man läsa om i läroplanen?

Som lärare läser du läroplanen som en helhet för att förstå hela uppdraget och relationen mellan ämnesplanens olika delar. Läroplanens del 1 och 2 gäller alla år i gymnasieskolan. De beskriver den värdegrund, kunskapssyn och de mål och riktlinjer som ska genomsyra hela utbildningen.

Vad är läroplanens mål?

Målen anger inriktningen på utbildningen i förskolan och därmed den förväntade kvalitetsutvecklingen i utbildningen samt hur denna bidrar till varje barns utveckling och lärande. Riktlinjerna anger förskollärares ansvar för att undervisningen bedrivs i enlighet med målen i läroplanen.

Vad ingår i läroplanen?

Läroplaner

  • Läroplan för förskolan.
  • Läroplan för förskoleklassen.
  • Läroplan för fritidshemmet.
  • Läroplan för grundskolan.
  • Läroplan för grundsärskolan.
  • Läroplan för sameskolan.
  • Läroplan för specialskolan.
  • Läroplan för gymnasieskolan.

Vad står Lgr för?

Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (Lgr 11) är den läroplan för grundskola, förskoleklass och fritidshem som gäller från och med höstterminen 2011 i Sverige. ... En av de stora förändringarna från Lpo 94 är att kursplaner för samtliga ämnen integrerats in i läroplanen.

När börjar nya läroplanen gälla?

Den kommer nya läroplaner och kursplaner i grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan. Här kan du läsa om ändringarna och få stöd för ditt arbete utifrån dem.

Vilken är den senaste läroplanen?

Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (reviderad 2019) Läroplanen för grundskolan har fått nya skrivningar om elevers ansvar och inflytande samt om rektors ansvar för trygghet och studiero. Den har också fått ett tillägg om garantin för tidiga stödinsatser.

Vad tar man upp i läroplanernas avsnitt om mål och riktlinjer?

I Läroplanens ”Övergripande mål och riktlinjer” presenteras ”de normer och värden samt de kunskaper som alla elever bör ha utvecklat när de lämnar grundskolan” (Lgr 11, s. 12).

Vad är ett lärandemål?

Lärandemål talar om vad studenten ska kunna efter kursen, dvs vad som ska examineras.

Relaterade inlägg: