Är det farligt att ha bruna flytningar?

Innehållsförteckning

Är det farligt att ha bruna flytningar?

Är det farligt att ha bruna flytningar?

Brunaktiga flytningar kan vara tecken på en infektion eller en obalans i underlivet, något som kan behöva behandlas. Om du/ni inte redan testat er för klamydia är detta också något som rekommenderas vid småblödningar.

Varför får jag bruna flytningar efter mens?

En mellanblödning kan vara brun, röd eller som en flytning blandad med blod. Det är vanligt att blöda lite dagarna precis före och efter mensen. Du kan också blöda lite när du har ägglossning. Det beror oftast inte på något som är fel.

Vad är klumpar i mensen?

När du blöder lite är mensen oftast brunaktig eftersom blodet hinner torka lite på vägen ut ur slidan. Så kan det vara i början och i slutet av mensen. När du blöder mer är blodet rödare. Då kan du också få klumpar i mensen, det beror på att blodet klumpar ihop sig på vägen ut.

Är mensen brun första gången?

Två veckor efter ägglossningen kommer första mensen och den brukar man märka genom att det kommer lite blod i trosorna eller när man torkar sig. Dagarna innan kan det komma lite småslemmiga flytningar som kan vara blandade med lite blod eller bruna, om blodet hunnit torka lite på vägen ut.

När försvinner bruna flytningar?

Flytningar från slidan börjar komma när du är i puberteten, oftast innan den första mensen. Flytningar kan vara ett tecken på att du snart kommer att få mens. Sen har du flytningar resten av livet, men de minskar när du blir äldre.

Är det farligt att ha brun mens?

Andra gånger kan du ha bruna flytningar i början och i slutet av mensen när du blöder som minst. När du blöder mer rikligt blir mensen röd. Vissa gånger är mensen röd hela tiden. Det är alltså normalt att ha både brun och röd mens.

Varför bruna flytningar gravid?

Enstaka mindre blödningar eller brunfärgade flytningar före graviditetsvecka 12. Du behöver bara söka vård om du samtidigt får ont i ena sidan av magen eller långt ner i magen. I så fall ska du söka vård genast oavsett hur mycket du blöder och vilken graviditetsvecka du är i.

Hur mycket är det normalt att blöda vid mens?

En menstruationsblödning varar normalt i 3–8 dagar. Normalt intervall mellan den första blödningsdagen av menstruationen till den första blödningsdagen i nästa menstruation är 23–35 dagar. Total blödningsmängd är ≤80 ml. Hos alla kvinnor kan menstruationen variera från månad till månad.

Relaterade inlägg: