Vad betyder givet att?

Innehållsförteckning

Vad betyder givet att?

Vad betyder givet att?

I det första exemplet Givet den rådande osäkerheten har vi uppdaterat tidplanerna är betydelsen ungefär 'med hänsyn till', 'med tanke på', 'under förutsättning'. I det andra exemplet med givet att, Givet att krisen fortsätter måste vi räkna med en förlust i år, är betydelsen densamma som 'om'.

Vad menas med given?

Given betyder ungefär detsamma som förutsatt.

Vad menas med att inte ta något för givet?

Ett av de mest slitna uttryck man kan använda ärta ingenting för givet”. Det är sånt man bara säger i förbifarten, utan att tänka över vad det egentligen betyder. Det är så klart omöjligt att inte ta saker för givna. När jag lägger mig på kvällen tar jag för givet att mobiltelefonen väcker mig på morgonen.

Vad är givna?

Vad betyder givet? (som preposition) under förutsättning av: givet den svaga kronkursen, så ... …

Vad betyder ordet givetvis?

Givetvis betyder ungefär detsamma som naturligtvis.

Vad betyder Ruckla?

Rucka betyder ungefär detsamma som ändra.

Vad är ett Tjäll?

Tjäll betyder ungefär detsamma som ringa boning.

Varför tar man någon för givet?

Så vet du att din partner tar dig för givet Vissa gånger kan det helt enkelt bero på att du och din partner missuppfattar varandra. – Ofta inser vi inte att vi ber om för mycket från en partner eller att vi tar den för givet eftersom vi har vant oss vid att få stöd och kärlek på ett visst sätt, säger hon till Bustle.

Hur stavas för givet?

Svar: Båda varianterna är korrekta och vanliga: man kan både ta sin hälsa för given och ta sin hälsa för givet. Det naturliga är ofta att böja ta något för givet efter huvudordets genus, och det är också det vanliga i synnerhet i lite ledigare stilsammanhang.

Relaterade inlägg: