Vad innebär det att läsa på distans?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att läsa på distans?

Vad innebär det att läsa på distans?

Att plugga på distans skiljer sig en del mot undervisning i klassrum. Det krävs så klart fortfarande att du utför dina studier och uppgifter. Den uppenbara skillnaden är att du studerar på egen hand utan att träffa eller samarbeta med andra. Du är också oberoende av tid och plats.

Har Högskolan distans?

Det finns både längre program och kortare kurser som ges på distans i en mängd olika ämnen - allt ifrån språkkurser till biologi, teknik eller psykologi. I stort sett alla högskolor och universitet i Sverige ger kurser på distans. Undervisningsspråket kan vara svenska eller engelska.

Vilka utbildningar finns på distans?

Socionomprogrammet på distans finns på flera högskolor och universitet i Sverige. Distansinstitutet erbjuder kommunikatör utbildningdistans. Medicinsk sekreterare utbildning går att hitta på många yrkeshögskolor i Sverige. Specialistundersköterska utbildning och undersköterska på distans finns på flera skolor.

Hur fungerar Hermods distans?

En lärare rättar alla dina uppdrag (inlämningsuppgifter) och svarar på frågor du har under utbildningen. Du kan påbörja din distansutbildning året runt och studera i den takt som passar dig. ... I vissa kommuner kan du kombinera din/dina utbildningar på distans med handledning/lektioner på plats i Hermods lokaler.

Vill plugga på distans?

När du läser på distans har du friheten att själv välja hur du vill lägga upp dina studier. Du kan plugga när, var och hur du vill. Men det krävs att du tar mycket eget ansvar för dina studier. Kraven under en distansutbildning är lika höga som under en vanlig utbildning i klassrum.

Vad innebär det att läsa på halvfart?

För en utbildning på halvfart ska du lägga ca 20 timmar i veckan på studier. Det tar alltså dubbelt så lång tid att läsa en kurs på halvfart som det tar att läsa samma kurs på helfart. En termin med studier på halvfart ger 15 högskolepoäng om du klarar alla moment.

Är det bra att plugga på distans?

Varför läsa på distans och är distansutbildningar lika bra? Ja visst är utbildningar på distans lika bra! Kvalitetskraven är lika höga oavsett om du läser på campusorten eller på distans. En bra anledning är att din "skola" på Internet är öppen när det passar dig.

Kan man jobba när man pluggar på distans?

Om du väljer att studera på distans kanske du kan jobba samtidigt som du studerar. Då är det viktigt att du har koll på CSN:s fribelopp. Fribeloppet är den summa pengar du får tjäna utan att det påverkar din rätt till bidrag.

Vilka kurser har Hermods?

Hos Hermods i Stockholm kan du välja mellan över 120 olika kurser på gymnasial nivå (Komvux). Hos oss hittar du kurser i svenska som andraspråk, engelska, matematik, ekonomi, fysik, IT, handel, administration med mera. Du läser via webben i vår lärplattform Novo och din lärare följer dig genom kursen.

Vilka kurser finns på Hermods?

Några av de områden som Hermods erbjuder kurser inom är:

  • Vård och omsorg.
  • Barn och fritid.
  • Ekonomi.
  • IT.
  • Försäljning.
  • Matematik.
  • Språk.

Varför går utbildningar på distans?

  • Inom yrkeshögskolan går många utbildningar på distans. Det innebär att du inte måste bo i närheten av den ort där utbildningen ges. Distansutbildningar finns både på heltid och deltid. Uppläggen kan se olika ut.

Vad är distansstudier på Komvux?

  • Distansstudier på komvux finns i flera olika former - från korta kurser till hela vuxenutbildningar. Ibland kan du även välja halvdistans om du skulle vilja. Allt fler studenter vill styra helt över sin egen tid och då passar distansstudier bra.

Vilka kurser kan ges på distans?

  • Det finns både längre program och kortare kurser som ges på distans i en mängd olika ämnen - allt ifrån språkkurser till biologi, teknik eller psykologi. I stort sett alla högskolor och universitet i Sverige ger kurser på distans. Undervisningsspråket kan vara svenska eller engelska.

Relaterade inlägg: