Vad är en CAS räknare?

Innehållsförteckning

Vad är en CAS räknare?

Vad är en CAS räknare?

CAS står för Computer Algebra System. Med CAS-räknare kan problem lösas inom olika matematiska områden, från att beräkna enkla uppgifter till att arbeta med symboliska uttryck som variabler, funktioner och matriser.

Vad är en Symbolhanterande miniräknare?

Ej tillåtna räknare Det finns miniräknare som inte är tillåtna på basåret. Dessa är så kallade symbolhanterande miniräknare. Dessa miniräknare har ordet “symbolhanterande” eller “CAS” i beskrivningen av miniräknaren.

Vilka miniräknare är tillåtna?

Allmän princip: Icke symbolhanterande miniräknare är tillåtet hjälpmedel på i stort sett alla tentamina i matematik, även de som ges på universitetsnivå. Vi rekommenderar därför en icke symbolhanterande grafritande miniräknare.

Vilken miniräknare universitet?

En klar favorit bland många när det gäller miniräknare för matematik är dock just Grafräknaren Texas TI-82 som rekommenderas flitigt bland dess användare. Till skillnad från vanliga miniräknare är denna också ett bra alternativ att fortsätta använda även på högre studier vid universitet.

Vilken miniräknare ska man köpa?

Vi rekommenderar i stället att välja TI-84 Plus om grafräknaren ska kunna kopplas till en dator. ... TI-84 Plus är mer än dubbelt så snabb som TI-82 Stats. Detta märks inte när grafräknarna används som traditionella miniräknare, men den extra processorkraften gör stor skillnad vid uppritande av grafer.

Vilken miniräknare gymnasiet?

Om du ska plugga naturvetenskap eller teknik på gymnasiet så är TI-84 grafräknaren för dig. Den erbjuder all funktionalitet som behövs. På gymnasiet så kommer du mest använda graf-funktionen vilket är varför det inte räcker med en "vanlig" miniräknare.

Vilken miniräknare gymnasiet ekonomi?

Om du ska plugga naturvetenskap eller teknik på gymnasiet så är TI-84 grafräknaren för dig. Den erbjuder all funktionalitet som behövs. På gymnasiet så kommer du mest använda graf-funktionen vilket är varför det inte räcker med en "vanlig" miniräknare. ... Men självklart fungerar TI-84 då också.

Vilken miniräknare matte 2b?

Grafräknare till matte 2b?
Texas Instruments 89 gäster84 %89
Casio 12 gäster11 %12
HP 3 gäster3 %3
Annan 2 gäster2 %2

Vilken grafräknare ska man ha?

Både TI-82 Stats och TI-84 Plus är bra grafräknare för gymnasiet och högskolan. Vi rekommenderar TI-84 Plus till alla som vill ha möjlighet att koppla grafräknaren till sin dator, kunna installera appar eller har nytta av den snabbare processorn.

Hur räknar man med grafräknare?

Om du vill hitta ett exakt värde då x = 3 kan du gå in på [2nd] [TRACE]. Där finns en funktion som heter VALUE. Välj den, och skriv att x = 3. Då kommer räknaren att ge dig ett värde.

Relaterade inlägg: