Vilka DSG-lådor har problem?

Innehållsförteckning

Vilka DSG-lådor har problem?

Vilka DSG-lådor har problem?

De stora problemen med VW-koncernens DSG-lådor har främst drabbat den sjuväxlade versionen och har varit vanligast i bilar som körs mycket i stadstrafik. Taxi exempelvis. DSG-lådor slits av långsam och ryckig kökörning så det bör man undvika. Den sexväxlade DSG-lådan har inte ställt till med några nämnvärda problem.

Hur långt går en DSG låda?

Har själv kört en utryckningsbil med DSG som kördes ca 15000 mil innan den såldes. Den bilen kördes inte så snällt för det mesta men hade aldrig några problem med lådan.

Vad kostar det att byta DSG låda?

DSG-Växellåda - Renoverad
Pris produkt28 250 SEK Inkl. moms
Stomavgift6 250 SEK Inkl. moms tillkommer utöver produktens pris. Återbetalas vid retur av stommen*
Frakt Sverige1 750 SEK Inkl. moms. Returfrakt stomme ingår i fraktpriset. Övriga länder klicka här

Vad är 7 vxl DSG?

Volkswagen har erbjudit DSG-lådor till sina bilar sedan 2003. ... DSG står för Direct-Shift Gearbox och är kort och gott en växellåda med dubbla kopplingar som sköter växlandet snabbt och direkt. Under de fem åren sedan introduktionen har det sålts omkring en miljon bilar med DSG-lådor.

Hur fungerar en sekventiell växellåda?

På en sekventiell manuell växellåda sker växlingen genom att föraren trycker fram växelspaken eller drar den bakåt, för att byta växel. I många standardvagnar dras spaken bakåt (mot föraren) för att växla ned, och trycks fram för att växla upp. Detta kan dock skilja mellan olika bilar. Kopplingen är elektroniskt styrd.

Relaterade inlägg: