Kan man välja vilken tandläkare man vill?

Innehållsförteckning

Kan man välja vilken tandläkare man vill?

Kan man välja vilken tandläkare man vill?

Bra att tänka på innan du väljer tandvård. Du kan välja om du vill gå till folktandvården eller till en privat mottagning. Du kan också byta tandläkare eller tandhygienist under behandlingen, men tänk på att det kan bli dyrare om du byter tandläkare eller tandhygienist under en pågående behandlingsperiod.

Hur vet jag vilken tandklinik jag tillhör?

Att välja tandläkare och tandhygienist Det är de flesta. För att få veta om din mottagning är ansluten kan du fråga när du bokar tid. Sök din tandläkare genom att besöka besöka webbplatsen hos Folktandvården eller Privattandläkarna.

Hur kan man se när man har tandläkare?

Välkommen till Folktandvården Stockholm Du kan också hantera dina bokningar via 1177.se. Där loggar du in med elektronisk legitimation.

Hur ofta blir man kallad till tandläkaren?

Hur täta besök hos tandläkaren behöver jag Har du friska tänder brukar det räcka med en undersökning vartannat eller vart tredje år. Har du flera gamla lagningar som behöver kontrolleras eller problem med tandlossning rekommenderar vi en årlig koll. Regelbundna besök är viktigt och lönar sig i längden.

Kan man gå till tandläkaren i en annan kommun?

Du som befinner dig i en annan stad, oavsett om det är på tillfälligt besök, genomresa eller arbete, och får behov av akut tandvård kan alltid vända dig till en tandläkarmottagning där. ... eftersom du då betalar ett fast pris där viss tandvård ingår.

Hur byter man tandläkare Folktandvården?

Det enda du behöver göra är att kontakta en folktandvårdsklinik på den nya orten och sedan meddela din avtalsklinik vilken klinik du vill att de ska flytta över ditt avtal till. På folktandvarden.se hittar du alla folktandvårdskliniker i Sverige.

Hur vet jag om jag har Tandvårdsbidrag?

Den 1 juli varje år får du ett allmänt tandvårdsbidrag. Det finns som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan: Från och med det år du fyller 24 till och med det år du fyller 29 är bidraget 600 kronor per år. Från och med det år du fyller 30 till och med det år du fyller 64 är bidraget 300 kronor per år.

Vem driver folktandvården?

Folktandvården (FTV) kallas den tandvård i Sverige som drivs i offentlig regi av landets regioner.

Måste man lista sig hos tandläkare?

Svar: Det innebär att du själv kan välja vem som ska utföra din och dina barns tandvård. Det finns både offentliga och privata vårdgivare att välja på. Som patient väljer du själv vem som ska utföra din tandvård. Det gäller för både vuxna och barn.

När ska man söka tandvård?

Om du får ont i tänderna eller plågas av tandvärk ska du inte vänta och se om det blir bättre. Om du lider av jobbig tandvärk eller olyckligtvis skadar en tand ska du alltid boka en tid för akut tandvård. Är olyckan framme och du slår ut en tand ska du direkt söka akut tandvård.

Relaterade inlägg: