Var tar man C1-körkort?

Innehållsförteckning

Var tar man C1-körkort?

Var tar man C1-körkort?

Körprov för behörighet C1 – Medeltung lastbil - Trafikverket.

Får man C1 när man tar C?

Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Har C kort vill ta CE?

För att få ett CE-körkort krävs det att: Du har ett svenskt körkort med C-behörighet. Du har ett körkortstillstånd. Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.

Vad är körkortsbehörigheten C1?

  • Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Hur får du köra lastbil med C1-körkort?

  • C1 – Medeltung lastbil Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Vad krävs för att få körkortstillstånd?

  • För att få ett körkortstillstånd kan det, beroende på trafikklass, krävas hälsodeklaration, synundersökning, läkarundersökning eller läkarintyg. Den sökande ska vara permanent bosatt i Sverige eller ha studerat i Sverige i minst sex månader, ha svensk legitimation samt ha uppnått en viss ålder som är beroende av trafikklass.

Relaterade inlägg: