Hur bra är DSG lådan?

Innehållsförteckning

Hur bra är DSG lådan?

Hur bra är DSG lådan?

Förutom de dubbla kopplingarna ser en DSG-låda ut ungefär som en traditionell, manuell växellåda. Tack vare de dubbla kopplingarna kan en DSG-låda hålla två kugghjulspar i ingrepp samtidigt. Den ena växeln är frikopplad, den andra i ingrepp. ... Det gör att en DSG-låda inte drar mer bränsle än en manuell låda.

Vad är en dubbelkopplingslåda?

Dubbelkopplingslådan saknar också kopplingspedal och sköter växlingarna med automatik (eller med någon form av knappar, paddlar eller liknande), men gör det både mjukare och snabbare än enkelkopplingslådan. Det beror på att dubbelkopplingslådan har två ingående axlar, som var och en är i ingrep med mellanaxeln.

När kom nya DSG lådan?

Lådan är inte ny utan kom redan 2009. Den har våtlameller, sju växlar, är gjord för tvärställda motorer, klarar lite högre vridmoment (upp tilll 600Nm) och sitter monterad i Tiguan, Multivan, Transporter (från 2009 och framåt), Sharan, Caravelle samt även nya Passat GTS.

Hur fungerar en dubbelkoppling?

En växellåda med dubbla kopplingar, allmänt förkortat DCT (engelska: Dual clutch transmission), är en typ av halvautomatisk eller automatisk bilväxellåda. ... Växellådstypen kan i princip beskrivas som två separata manuella växellådor (med deras respektive kopplingar) ihopbyggd i en enhet, med en mekatronisk styrning.

När kom DSG 6?

Populära DSG-versioner
VersionKodProduktionsstart
DSG-6DQ250 (02E)2003
DSG-7DQ200 (0AM)2007
DSG-7DQ500 (0BT, 0BH, 0DL)2008
DSG-7DQ380 (0DE)2015

Relaterade inlägg: