Kan en polis få fortkörningsböter?

Innehållsförteckning

Kan en polis få fortkörningsböter?

Kan en polis få fortkörningsböter?

Det är bara i trängande fall som förare av utryckningsfordon får bryta mot trafikreglerna. En polis kan nämligen p-böter och åka dit för fortkörning som alla andra.

Kan man delbetala böter?

Polisen får enligt lag inte ge någon en avbetalningsplan eller ge anstånd på betalningen. Du kan alltså inte betala senare eller dela upp din betalning på flera olika tillfällen.

Vad händer om man inte har råd att betala böter?

Om du inte betalar ordningsboten Om du efter att ha fått en påminnelse inte betalar böterna, överlämnas ärendet till Kronofogdemyndigheten. Då tillkommer en avgift på 600 kronor. När ärendet överlämnats är det avslutat hos polisen. Har du frågor om ärendet är det Kronofogden du ska kontakta, inte polisen.

Måste man betala böter?

Böter är ett straff som innebär att du ska betala pengar. Har du dömts att betala böter får du ett inbetalningskort från Polismyndigheten. Om du inte betalat inom 30 dagar från det att tiden för att överklaga domen har gått ut, får du en påminnelse.

Måste polisen stoppa en vid fortkörning?

Om man har kört för fort, kan polisen ta fast en ändå utan att de stoppar personen på plats? Polisen kan stoppa en i de fall det kan antas att man kört för fort, eller det i övrigt kan antas att någon i fordonet begått brott (22 § första punkten polislagen).

Relaterade inlägg: