När finns det risk att slides blir överhettade?

Innehållsförteckning

När finns det risk att slides blir överhettade?

När finns det risk att slides blir överhettade?

Den höga kamhöjden leder till att skoterns slides fort börjar överhettas om underlaget blir hårt. Dessa maskiner är gjorda för stående körning. Rutor och andra typer av vindskydd är väldigt små, för att minska risken för att de vid en skarp sväng i lössnö ska styra upp snö på föraren.

Vad är slides till skoter?

Slides. Slidsen sitter på boggiskenorna och är vad mattans metallbleck glider emot. Vid hårt och isigt före kan slidsen slitas ut fort. Dom flesta slides har en slitagelinje du kan kontrollera.

När ska man byta slides?

Glidskena / hyfax / slides En del slides har slitindikatorer som meddelar när det är dags att byta ut dem. För de som saknar detta så brukar man i regel byta när det återstår 3-4mm kvar under linjen.

Hur ofta ska man serva en skoter?

Om man gör detta så kommer det vara lättare att varmköra skotern och låta mattan snurra innan man ska åka iväg. Om det är så att man kör mellan 1 mil med sin snöskoter under en säsong så är det viktigt att man planerar in service för skotern två gånger under året.

När använda Isrivare?

Isrivare är precis vad det låter som, man river upp isen. Ett måste om du har en vätskekyld snöskoter och ska köra när det är skare. Isrivare är även bra för att kyla dina slides.

Vad kostar det att serva en skoter?

Snöskoter , Ski-Doo & Lynx
Slides (vid service)1 200 kr
1:a service3 110 kr
Årsservice3 490 kr
2-taktare

Varför Isrivare?

Isrivaren är ett effektivt redskap vid hårdfrusna leder, isigt underlag eller skare. Passar till de flesta skotermodeller. Effektivare kylning av slides, effektivare kylning av motor samt lägre bensinförbrukning då skotermattan glider lättare.

Hur länge håller slides?

Kör själv med 44 matta och Nonslip drivhjul och då kan man ha mycket lösare spännd matta och trycket på slidsen blir mycket mindre, har kört ca 350 mil med orginal slides utan problem!

Hur ofta ska man byta Kedjehusolja?

Kör du mycket och långa körsträckor kan du lugnt vänta med oljebytet till 3 000 mil. Kör du däremot inte så mycket och kortare sträckor gör du klokt i att byta olja en gång om året och efter max 1 500 mil. Att suga ut oljan är ett effektivt sätt att göra oljebyte, om det görs på rätt sätt förstås.

Relaterade inlägg: