Vad blir straffet om man inte iakttagit regler om kör och vilotider?

Innehållsförteckning

Vad blir straffet om man inte iakttagit regler om kör och vilotider?

Vad blir straffet om man inte iakttagit regler om kör och vilotider?

Sanktionsavgifterna för överträdelser av mindre allvarlig art sänks (till 500 kr respektive 1 000 kr). För mer allvarliga överträdelser höjs i stället avgifterna till mellan 2 000 kr och 20 000 kr. För synnerligen allvarlig överträdelse differentieras avgiften till 8 000 kr eller 20 000 kr.

Vad är ert ansvar för färdskrivaren?

  • Ert ansvar för färdskrivaren. Ni ansvarar för att färdskrivarna i era fordon fungerar och besiktigas i tid. Besiktning ska genomföras senast två år efter installation eller föregående besiktning. Besiktning och reparation av färdskrivarna ska utföras av en ackrediterad färdskrivarverkstad.

Hur ansvarar ni för Färdskrivarna i ERA fordon?

  • Ni ansvarar för att färdskrivarna i era fordon fungerar och besiktigas i tid. Besiktning ska genomföras senast två år efter installation eller föregående besiktning. Besiktning och reparation av färdskrivarna ska utföras av en ackrediterad färdskrivarverkstad.

Hur ska reparation av färdskrivare göras?

  • Besiktning och reparation av färdskrivarna ska utföras av en ackrediterad färdskrivarverkstad. Om färdskrivaren går sönder eller fungerar felaktigt, ska den repareras så snart som möjligt. Om fordonet inte kan återvända till stationeringsorten inom en vecka från den dag utrustningen gick sönder ska reparationen göras under resans gång.

Hur länge ska färdskrivaren besiktigas?

  • Färdskrivaren ska besiktigas med högst två års mellanrum och den besiktigningen sker på en verkstad som är ackrediterad för att kontrollera just digitala färdskrivare. Hitta en verkstad nära dig och få hjälp med din färdskrivare.

Relaterade inlägg: