Vad betyder E15 på Siemens diskmaskin?

Innehållsförteckning

Vad betyder E15 på Siemens diskmaskin?

Vad betyder E15 på Siemens diskmaskin?

Min Siemens diskmaskin visar felkod E15 på displayen. Om felkod E15 eller F15 visas på displayen betyder det vattenskyddssystemet är aktiverat.

Vad betyder felkod E15 på Bosch diskmaskin?

Felkod e15 på en Bosch diskmaskin betyder, att det är vatten under diskmaskinen och att flottören är aktiverad. För att lösa problemet, bör du i första hand tömma vattnet ut av maskinen. ... Felkoden kan komma av en spricka i slangen. Du kan köpa en ny avloppsslang här.

Var sitter flottören på Siemens diskmaskin?

Hitta flottören, som sitter i botten av diskmaskinen till vänster för avloppet och delvist dold av spolarmen – flottören har samma form som en champinjon. Lyft flottören helt upp och håll den uppe. När du lyfter flottören bör avloppspumpen med det samma gå igång med att tömma vattnet ut av din Siemens diskmaskin.

Kan inte stänga av Siemens diskmaskin?

En del diskmaskiner, som har läckagesensor i ett bottentråg, kan vägra stänga av sig vid läckagelarm och låter då utmatningspumpen gå i intervaller.

Vad betyder E24 på Siemens diskmaskin?

Om felkoden beror på att diskmaskinen inte kan bli av med vattnet så kommer du typiskt uppleva att det finns vatten i diskmaskinens botten när du öppnar den. ... Om du har rengjort bottenfiltret och fortfarande får felkod E24, så är det möjligt att avloppsslangen är förstoppad eller knäckt.

Hur lång livslängd har en diskmaskin?

De flesta av oss nöjer oss kanske med en diskmaskin som gör rent, inte låter för mycket och håller länge. Välj då en bra basdiskmaskin utan prålig design och en rad specialfunktioner. En kvalitativ basdiskmaskin kan du få för så lite som fem tusen kronor och den kan ändå hålla uppemot tio år.

Vad betyder E24 på en Bosch diskmaskin?

Felkod E24 Bosch diskmaskin Vattenkammaren är blockerad. Diskmaskinen kan inte bli av med vattnet.

Vad betyder symbolerna på diskmaskinen Bosch?

Här får du en översikt över olika diskmaskins-symboler och deras betydning. Symbolen, som liknar en sol, är en indikator för spolglans. ... Denna symbol står även på diskmedels-/spolglans facket Om din diskmaskin har en display tänds saltsymbolen också när maskinen har slut på spolglans.

Varför låter min diskmaskin?

Ett malande eller mullrande ljud är ofta inget att oroa sig över. Du kan höra ljud från diskmaskinen när vatten flödar ned i avloppet. Om ljudet är mycket högt kan du kontrollera pumphjulet. För att göra det måste du ta bort underkorgen, sprutarmen och filterenheten.

Var sitter pumpen på Siemens diskmaskin?

Det är fel på pumpen Det svåra med att titta närmare på pumpen är att den oftast sitter gömd bakom en panel på baksidan eller undersidan av maskinen och är svår att komma åt. Här är en instruktionsfilm på engelska hur man byter pumpen på en Bosch eller Siemens diskmaskin.

Relaterade inlägg: