Hur använder man Eau de toilette?

Innehållsförteckning

Hur använder man Eau de toilette?

Hur använder man Eau de toilette?

Det tar några minuter för en Parfym/Eau de toilette att få sin rätta doft, sprayar du på den och luktar direkt så kommer du märka att den oftast luktar väldigt annorlunda mot hur den luktar efter 20-30 minuter. Parfymen skall alltid appliceras på huden, inte på kläderna.

Vad är skillnaden på Eau de toilette och parfym?

Vad som skiljer eau de parfum från eau de toilette är egentligen hur mycket parfymolja doften innehåller. Resten – majoriteten av doften – är vanligtvis alkohol och vatten. ... Men alla är ändå parfymer, oavsett koncentrationen. Parfymer från stora märken släpps ofta under samma namn, men i olika koncentrationer.

Vilken typ av parfym håller längst?

En tumregel är att en kroppsmist doftar i ungefär en timma medan en cologne håller i ungefär tre timmar. Eau de toiletter håller ungefär fyra timmar och en eau de parfum kan stanna på huden i cirka 6 timmar. Den starkaste (och dyraste) typ av doft är en parfym - de kan hålla samma intensitet i cirka 16 timmar!

Hur mycket alkohol är det i parfym?

Parfymer är mycket starkare och innehåller 10-25 % ren parfym i en alkohollösning. För att en parfym ska fungera bra så måste dess doft sammansättning vara flyktig.

Hur mycket är en spray parfym?

Hur lång tid räcker en parfym?
Spray per dag
20 ml4010
30 ml6015
50 ml10025
100 ml20050

Hur länge håller rakvatten?

Ett riktigt bra rakvatten kan hålla flera år. Här är det så att det märke du väljer kommer att få betydelse. En del märken är kända för att ge otroligt hög kvalitet medan andra är helt okej och bra val då man vet att man kommer att använda hela flaskan inom ett års tid.

Vad är en Fragrance Mist?

Förenklat så kan man säga att parfym är koncentrerad doft medan fragrance mist är något utspätt och body mist ännu mer utspätt. ... Tar du på dig parfym så sitter den i hela dagen (och natten) medan en fragrance mist och body mist tappar i styrka. Dem kanske räcker en kväll vilket oftast är nog.

Relaterade inlägg: