Vart gör jag avdrag för cykel?

Innehållsförteckning

Vart gör jag avdrag för cykel?

Vart gör jag avdrag för cykel?

Om du har använt cykel för resor mellan din bostad och din arbetsplats får du göra avdrag för dina utgifter. Du kan få avdrag med 250 kronor per år inkomståret 2019 och med 350 kronor per år inkomståret 2020. Har du använt cykel för en del av sträckan mellan bostaden och arbetsplatsen får du avdrag för den sträckan.

Hur Skattejämka?

Du ansöker om skattejämkning genom att fylla i en blankett på Skatteverkets hemsida. Skatteverket fattar beslut om du får jämka utifrån de uppgifter som du lämnat i formuläret. Om Skatteverket beslutar att du får jämka lämnas beslutet till arbetsgivaren som får information om hur mycket du ska betala i skatt.

Måste man ansöka om jämkning?

Du kan ansöka om jämkning av bland annat följande skäl: Du har inkomst endast under en del av året. Du har sidoinkomster som det inte görs skatteavdrag på, exempelvis kapitalvinster. Du har höga kostnader för resor mellan bostad och arbetsplats.

Var fyller man i reseavdrag?

När du har räknat ut ditt reseavdrag ska du fylla i det i inkomstdeklarationen.

Hur gör jag reseavdrag i deklarationen?

Om du reser till och från ditt arbete kan du ha rätt till avdrag i din deklaration för kostnader du haft. Du kan dock bara göra avdrag med den del som överstiger 11 000 kronor. Har du exempelvis haft utgifter på 12 000 kronor kan du dra av 1 000 kronor i din deklaration (12 0 kr = 1 000 kr).

Relaterade inlägg: