Hur stor del av korallreven har dött?

Innehållsförteckning

Hur stor del av korallreven har dött?

Hur stor del av korallreven har dött?

Nu visar den mest omfattande rapporten någonsin att korallreven dör i snabb takt. Mätningar som gjorts mellan 20 slår fast att 14 procent av världens koraller dött under perioden.

Vad gör koraller för nytta?

Korallreven fungerar även som vågbrytare och skydd för att dämpa effekterna av stormar och tsunamivågor längs med kusten. Korallrev är livsnödvändiga för både havens och människans hälsa och fortlevnad. Koraller tillhör WWFs prioriterade arter.

Hur många korallrev har dött?

De senaste 30 åren har ungefär 50 procent av världens korallrev dött och inom de närmaste årtiondena ser många fler korallrev ut att försvinna, bland annat på grund av klimatförändringar. År 2030 beräknas 98 procent av världens korallrev årligen utsättas för förhållanden som kan leda till korallblekning och utdöende.

Hur många arter lever i korallrev?

Nästan 2 miljoner arter bor på eller omkring korallrev och är beroende av att korallreven mår bra. För många arter är revet den livsnödvändiga platsen för att hitta föda eller skydd undan rovdjur och de fungerar som uppväxtområde för nära en fjärdedel av alla fiskarter.

Relaterade inlägg: