Vad är det som tar så mycket plats på min Mac?

Innehållsförteckning

Vad är det som tar så mycket plats på min Mac?

Vad är det som tar så mycket plats på min Mac?

Välj Om den här datorn på Apple-menyn  i hörnet av skärmen. Klicka sedan på Lagring för att se hur mycket lagringsutrymme som är tillgängligt för dina data. Klicka på knappen Hantera. Välj bland rekommendationerna som visas, till exempel Lagra på iCloud,* Optimera lagring och Minska plotter.

Kan inte tömma papperskorgen Mac skivan är full?

När fönstret Verktygsprogram i macOS visas väljer du Skivverktyg och klickar sedan på Fortsätt. I Skivverktyg väljer du den skiva som innehåller filen du vill ta bort. Använd sedan funktionen Första hjälpen i Skivverktyg för att reparera den skivan. Stäng Skivverktyg och starta sedan om din Mac och töm papperskorgen.

Hur rensar jag Startskivan på Mac?

Ta bort cachefiler för appar och rensa en startskiva så här: Gå till Finder > Gå > Gå till mapp. Skriv ~/Library/Caches. Gå in i varje mapp (eller bara de som tar upp mest utrymme) och radera filerna i dem.

Hur kommer jag åt övrigt på Mac?

Kontrollera lagringen på Mac så här.

  1. Öppna Apple-menyn (högst uppe till höger)
  2. Klicka på Om den här datorn > Lagring.

Vad är det som tar så mycket plats på min dator?

Öppna Inställningar från Start-menyn och klicka på den första punkten i listan – System. I menylistan till vänster klickar du på Lagring, vilket visar en översikt över datorns olika enheter. Klicka på en enhet för att få mer information om vad som finns lagrat på den.

Hur man gör en diskrensning?

Skriv diskrensning i sökrutan i Aktivitetsfältet och välj sedan Diskrensning i listan med resultat. Välj den enhet som du vill rensa och välj sedan OK....Om du behöver frigöra mer utrymme kan du även ta bort systemfiler:

  1. I Diskrensning väljer du Rensa systemfiler.
  2. Välj de filtyper du vill ta bort. ...
  3. Välj OK.

Kan inte radera skiva Mac?

Om din skiva fortfarande inte visas i Skivverktyg, eller om Skivverktyg rapporterar att det inte gick att radera, är det möjligt att din skiva eller Mac behöver service. Kontakta Apple-supporten om du behöver hjälp. Mer information om hur du använder Skivverktyg finns i Användarhandboken till Skivverktyg.

Kan inte ta bort program Mac?

Radera ett program med Finder

  1. Leta reda på programmet i Finder. ...
  2. Dra programmet till papperskorgen eller markera programmet och välj Arkiv > Flytta till papperskorgen.
  3. Om du blir ombedd att ange ett användarnamn och lösenord ska du ange namn och lösenord för ett administratörskonto på Mac-datorn.

Hur tar man bort hämtade filer på Mac?

Välj Apple-menyn > Om den här datorn, klicka på Lagring och klicka sedan på Hantera. Klicka på en kategori i sidofältet: Appar, Musik, TV, Meddelanden och Böcker: I de här kategorierna listas enskilda filer. Om du vill radera ett objekt markerar du filen och klickar på Radera.

Hur tar man bort en fil på Mac?

Radera filer Flytta en fil till papperskorgen genom att dra filen till papperskorgen i Dock. Eller markera en eller flera filer och välj Arkiv > Flytta till papperskorgen (Kommando-Delete). Ta bort en fil från papperskorgen genom att klicka på papperskorgen och sedan dra ut filen från den.

Relaterade inlägg: