Hur lång tid tar det för livmodern att dra ihop sig?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det för livmodern att dra ihop sig?

Hur lång tid tar det för livmodern att dra ihop sig?

Ditt avslag upphör oftast efter 6-8 veckor. Ungefär lika lång tid tar det för din livmoder att återgå till sin normala storlek. Under den tid du har avslag ska du inte bada i badkar, på badhus eller i havet. Duscha gärna ofta, men undvik tvål för att inte störa den normala bakteriefloran i underlivet.

Hur länge kan man ha Eftervärkar?

Eftervärkarna brukar gå över efter 3–4 dagar. Alla blöder från slidan efter en förlossning. Både den som har fött genom slidan och den som har fött med kejsarsnitt. Blödningen kommer från såret efter att moderkakan har släppt och kallas för avslag.

Hur ska avslag efter förlossning lukta?

Det luktar kraftigt illa om avslag och flytningar. Avslag är blodet som kommer efter förlossningen. Avslag brukar ha en stark lukt, så det kan vara svårt att avgöra om det beror på infektion eller inte.

Hur blir man av med vätska i kroppen efter förlossning?

Det är vanligt att vara svullen efter födseln, man har samlat på sig vätska under graviditeten. Om benen är mycket svullna, placera dem i högläge och använd ev. stödstrumpor. Kissa ofta, låt det de första dagarna helst inte gå mer än 4 timmar mellan toalettbesöken.

Hur kan man se ett framfall?

Vilka symtom du får beror på vilken sorts framfall du har. De vanligaste symtomen är att du märker att någonting buktar fram i slidöppningen. Det känns tungt och skaver i underlivet. Besvären kommer ofta under en längre tid, men ibland kommer de snabbt i samband med att du har lyft något tungt eller varit förstoppad.

Relaterade inlägg: