Vad händer när Luftmassemätaren går sönder?

Innehållsförteckning

Vad händer när Luftmassemätaren går sönder?

Vad händer när Luftmassemätaren går sönder?

Kännetecken om luftmassemätaren är trasig Verkar det som om motorn går lite ryckigt och ojämnt är det ofta ett tecken på att luftmassemätaren har någon form av problem. ... Går motorn och bilen sedan bättre är det med största sannolikhet luftmassemätaren som är skyldig till felet.

Vad gör en luftmassemätare?

Luftmassemätare används i bilar med elektronisk bränsleinsprutning för att mäta mängden luft som motorn konsumerar. ... Därefter beräknar bilens motorstyrdon hur mycket bränsle som skall sprutas in i motorn i förhållande till mängden luft.

Hur vet man vilken lambdasond som är trasig?

Det första tecknet på att lambdasonden är trasig är att motorlampan börjar lysa på instrumentpanelen. Du kan även få upp felkoder som P0150 – P0159, P0130 – P0147 eller P2231 – P2256 på din OBD-II-felkodsläsare.

Vad händer om man kör utan luftmassemätare?

Den går säkert att köra, men förmodligen får du ej optimal förbränning.. Blir ju ett "limp home" program som bilen körs i när luftmängdsmätaren är urkopplad. Alltså förutbestämda värden inprogrammerade i ECUn. Farligt ska det väl inte vara.

Vilken uppgift har Syresensorn i bränslesystemet?

Även kallad syresensor. Systemet utvecklades av Robert Bosch GmbH och användes första gången i Volvo 240 på USA-marknaden. Värdet lambda är ett förhållandet mellan en stökiometrisk blandning och den faktiska proportionen mellan bränsle och syrgas i en bränsleluftblandning. Värdet avser blandningen, viktmässigt.

Relaterade inlägg: