Vad betyder i samråd med?

Innehållsförteckning

Vad betyder i samråd med?

Vad betyder i samråd med?

När kommunen har tagit fram ett förslag på en detaljplan får sakägare som berörs av förslaget, länsstyrelsen, kommunala myndigheter och andra som har intresse av förslaget möjlighet att lämna synpunkter. Detta kallas samråd. Samrådet är till för att samla information i ett tidigt skede av processen.

Vad går man igenom på tekniskt samråd?

Vid det tekniska samrådet går vi igenom omfattningen, formerna och vilka tekniska lösningar du som byggherre har valt. Syftet är att vi efter samrådet ska ha underlag för att kunna fatta ett beslut om startbesked.

Hur lång tid tar tekniskt samråd?

Ett tekniskt samråd kan ta allt från en halvtimma till två timmar. Du får oftast reda på direkt efter samrådet om du får börja bygga.

Vilka handlingar krävs för tekniskt samråd?

Vid samrådet ska gås igenom: arbetets planering, åtgärder för tillsyn och kontroll m.m., arbetets organisation, byggherrens förslag till kontrollplan och de handlingar i övrigt som byggherren har lämnat in, hur förekomsten av tänkbart farligt avfall har inventerats om samrådet avser en rivningsåtgärd och Page ...

Kan överläggningen vara?

Överläggning betyder i stort sett samma sak som diskussion.

Varför samråd?

Syftet med att samråda kan kortfattat sägas vara att skapa ett bättre underlag för beslut av framtida projekt bland berörda parter för att säkra kvalité, omfattning och effektivitet. Det syftar vidare till att minska osäkerheter, täppa till kunskapsluckor och avhjälpa andra svårigheter.

Vad är ett byggsamråd?

Vad är ett byggsamråd ? Efter att kommunen erhållit din bygganmälan så kallar de till ett byggsamråd . Vid mötet behandlas arbetets planering , vilka kontroller och besiktningar som ska utföras i kontrollplan samt vilken tillsyn som krävs för att uppfylla bygglags- stiftningens krav .

Vad ska ett startbesked innehålla?

Vad innehåller ett startbesked? I startbeskedet fastställer vi den kontrollplan som ska gälla. Det framgår också vilka villkor som ska gälla, för att få påbörja åtgärderna och vilka handlingar som ska lämnas in, för att ett slutbesked ska kunna ges. I startbeskedet ska det också stå om utstakning behövs.

Hur lång tid tar det att få Startbesked?

Du får ett startbesked När du har fått ditt startbesked kan du, 4 veckor efter det att beslutet om bygglov har kungjorts i Post- och Inrikes Tidningar, påbörja de åtgärder som du har fått bygglov för. Om du påbörjar åtgärden utan startbesked kan du bli tvungen att betala en byggsanktionsavgift.

Hur lång tid tar det att få ett startbesked?

Beslut i ärenden om lov eller förhandsbesked ska tas inom tio veckor. Tiden räknas från den dag då en fullständig ansökan kom in till miljö- och byggnämnden. I anmälningsärenden ska beslut om startbesked tas inom fyra veckor.

Relaterade inlägg: