Vad händer om man missar ett p-piller?

Innehållsförteckning

Vad händer om man missar ett p-piller?

Vad händer om man missar ett p-piller?

Du är skyddad och behöver inte skydda dig på annat sätt om det bara är ett p-piller du missat. Men ta det missade p-pillret så snart som möjligt. Ta nästa p-piller som vanligt, även om det är samtidigt som det missade p-pillret.

Kan man dö av p-piller?

Debatten blev än mer aktuell när det blev känt att tre svenska tonårs flickor avlidit av blodproppar under våren. Under våren dog tre unga flickor, 14, 16 och 19 år gamla, efter att ha ätit p-piller. De två yngsta avled hastigt efter att ha ramlat ihop med andnings-och cirkulationsstillestånd.

När ska man inte äta p-piller?

Du ska inte äta p-piller om du är kraftigt överviktig, har en förälder eller syskon som har fått en blodpropp eller om du själv har haft en blodpropp tidigare. Du får inte heller p-piller om du är över 35 år och röker.

Kan man spy av p-piller?

Det är inte säkert att tabletten har hunnit få effekt om du kräks inom fyra timmar efter att du tagit ditt p-piller, eller om du har haft mycket diarré. Då ska du ta en ny tablett, för att fortsätta vara skyddad. Det behöver du däremot inte göra om du bara är tillfälligt lös i magen.

Hur stor är chansen att bli gravid om man äter p-piller?

Du kan inte bli gravid om du tar dina p-piller som du ska och inte glömmer någon tablett och inte heller är magsjuk. Då kan killen komma i dig utan att du behöver oroa dig för graviditet. Det är meningen att du ska kunna ha samlag på det sättet när du äter p-piller.

Relaterade inlägg: