Vilket land kommer namnet Ella ifrån?

Innehållsförteckning

Vilket land kommer namnet Ella ifrån?

Vilket land kommer namnet Ella ifrån?

Ella är en engelsk kortform av det grekiska namnet Helena, men också kortformer av namn som Gabriella, Eleonora och Elisabet. Det äldsta belägget i Sverige är från år 1502. Ella var ett vanligt namn från sekelskiftet fram till 1940-talet.

Vad betyder ELA på grekiska?

Ela är ett sätt att få uppmärksamhet, i det här fallet - fast det betyder fortfarande "kom". Och Eláte är samma ord, fast i plural eller artigt ni-tilltal. >andre att "kom!".>

Hur många heter Ella?

22 601 kvinnor heter Ella i förnamn. Av dessa har 16 373 Ella som tilltalsnamn. Snittåldern är 18.8 år. 7 män heter Ella i förnamn.

Vad betyder Isabelle på latin?

Isabelle är ett kvinnonamn, den franska versionen av Isabel, som i sin tur kommer från Elisabeth. Där är betydelsen "Gud är min ed". Den spanska formen av namnet är Isabel, italienska formen Isabella , smeknamet Bella är italienskt. ... Isabelle betyder Gud är fullkomlig och Hon som ger all äran till Gud.

Vad har namnet Ella för betydelse?

Som kortform av "Gabriella" är det en feminin variant av namnet Gabriel - "Herrens kämpe". Grekiska; Inom grekiskan, så är namnet "Ella" en variant på ordet "ele", som betyder både "Strålande", "Lysande", "Fackla" och "Ljus".

Vad betyder namnet Ela?

Ela är i Polen ett vanligt smeknamn för Elisabeth (Elzbieta, som det låter på polska). Bokstaven E uttalas egentligen som i Ella, den låter på samma sätt före en-, som före två konsonanter.

Vad betyder Ella Ella?

Kvinnonamnet Ella har många ursprung. Det kan ses som en kortform av "Gabriella", "Eleonora", "Daniella" eller "Elisabet". Men också varianter av namnen "Elin" och "Ellen". ... Hebreiska; På Hebreiska betyder Ella gudinna (el betyder gud).

Vad betyder Opa på grekiska?

Tjosan Hoppsan! Vad betyder Opa? Ungefär samma sak som tjosan eller hoppsan. Opa Opa! = Tjosan Hoppsan!

Relaterade inlägg: