Vilka städer gränsar till Norge?

Innehållsförteckning

Vilka städer gränsar till Norge?

Vilka städer gränsar till Norge?

Norge gränsar till Sverige, Finland och Ryssland i öster och har kuster mot Skagerrak i söder, Nordsjön (Stora Fiskebanken) i sydväst, Norska havet i väst och Barents hav i norr....Största städer.
1Oslo856 915
4Trondheim (tätort)156 794
5Fredrikstad/Sarpsborg100 458
6Drammen94 901
7Porsgrunn/Skien86 342

Vilka landskap gränsar mot Norge?

I Sverige går gränsen vid länen från söder till norr: Västra Götaland, Värmland, Dalarna, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. Nordligaste gränspunkten är Treriksröset, som också är gräns mot Finland. I Norge går gränsen vid fylkena från söder till norr: Viken, Innlandet, Trøndelag, Nordland och Troms og Finnmark.

Hur många gränsövergångar finns det mellan Sverige och Norge?

Resor och trafik mellan Sverige och Norge I Norrbottens län finns två gränsövergångar mot Norge; i Arjeplogs kommun (väg 95) och i Kiruna kommun (väg E10).

Vad är Treriksröset?

Treriksröset (norska: Treriksrøysa, finska: Kolmen valtakunnan rajapyykki och nordsamiska: Golmma riikka urna), är ett riksröse vid den punkt där gränsen mellan de tre länderna Sverige, Norge och Finland sammanfaller.

Vad är Norges 2 största sjöar?

Mjøsa[redigera | redigera wikitext] Arealen är 368 km² och sjön är belägen 123 meter över havet. Största djup är 468 meter, men det finns inofficiella mätningar som indikerar djup på uppemot 575 meter. Det är bara insjöarna Hornindalsvatnet och Salsvatnet som är djupare.

Vad heter Norges sjöar?

Norges största sjö kallas för Mjøsa och ligger en bit norr om Oslo. Sjön är 362 kvadratkilometer stor, så en bra bit mindre än Vänern. Men på tal om Oslo – där finns det en hel saker du inte får missa om du är i trakten. Hornindalsvatnet är Norges och faktiskt EUROPAS djupaste sjö.

Vad är Norges största sjöar?

Mjøsa[redigera | redigera wikitext] Mjøsa är Norges största insjö och är delad mellan de båda fylkena Viken och Innlandet. Arealen är 368 km² och sjön är belägen 123 meter över havet.

Vad är Norges största ö?

Norges största öar
NamnYta (km²)Fylke/Område
Spitsbergen37 673Svalbard
Nordaustlandet14 443Svalbard
Edgeøya5 074Svalbard
Hinnøya2 204,7Nordland och Troms

När öppnades gränsen till Norge?

Coronaviruset kommer skickas till din mejlbox VARJE LÖRDAG. Utfasningen av de norska inreserestriktionerna inleddes den 25 september och kommer att genomföras i tre steg. Natten till onsdag öppnade den 160 mil långa gränsen mellan Norge och Sverige.

Är gränsen öppen vid Kornsjö?

Öppet året om med varierande tider. Vår och höst vanligtvis fre-sön 11-16, samt under sommaren kl 11-17.

Relaterade inlägg: