Är det olagligt att byta drev på moped?

Innehållsförteckning

Är det olagligt att byta drev på moped?

Är det olagligt att byta drev på moped?

Nej det är inte lagligt spelar igen roll om mopeden går 52/kmh eller om den bara går i 30/kmh. Så fort som du ändrar så att motorn går annorlunda är det olagligt. Kan även tillägga att om det är en EU moped får du inte ändra någonting enligt lag, varken Motor eller chassimässigt.

Vad ska man ha för drev?

- Stort framdrev = Bra toppfart, mindre bra axx. - Litet framdrev = Bra axx, sämre toppfart. - Vanligaste drevning vid trimmning är 13-52 (Beroende på setup). ... - Man kan köra med orginal drevningen när man trimmar men helst ska man byta drev.

Hur får man starkare moped?

- Byt variatorvikter, variatorvikterna är vikter som snurrar med vevaxeln, denna justerar hur lätt den ska snurra helt enkelt, här ska du byta till ett par lättare, detta resulterar till att mopeden varvar mer samt ett förbättrat acceleration.

När byta drivpaket mc?

Ställer Du cykeln på centralstödet och snurrar på bakhjulet, skall kedjan i hela sin längd ha samma krökning mellan dreven. Skurna länkar innebär, att kedjan blir "hackig" och ojämn, när den löper mellan dreven - och då är det tid att byta.

Relaterade inlägg: