Vad händer om man dricker träsprit?

Innehållsförteckning

Vad händer om man dricker träsprit?

Vad händer om man dricker träsprit?

Metanol metaboliseras i levern. Metaboliterna (formaldehyd och myrsyra) orsakar de toxiska effekterna med metabolisk acidos, ögonskador och CNS-skador. En viss del elimineras via njurar men mycket långsamt. Vid svår förgiftning ansamlas även laktat som aggraverar den metabola acidosen.

Vad händer om man dricker HB?

VET DU att det är vanlig jävla sprit i mäsken, så kan du lugnt dricka den hb som blir efteråt, men det kommer garanterat smaka skit, eftersom ni inte kommer få någon bra förångning av alkoholen. Är man osäker ska man inte dricka hb.

Är Finkel farligt?

Finkel består nästan uteslutande av högre alkoholer som propanol och butanol, men även estrar, aldehyder och karboxylsyror förekommer. Finkel utgör ofta det svåraste problemet vid framställning av hembränd sprit, men kan bidra positivt till smaken i till exempel whisky, cognac och armagnac.

Kan man dricka hembränt?

Samtidigt är det dock fullt lagligt att tillverka öl eller vin, men alltså inte sprit. ... Den enda nackdelen som hembränd sprit kan ha är att den får höga andelar finkelolja, vilket smakar illa och ger huvudvärk, men inte är något som kan ge allvarliga medicinska konsekvenser, annat än de som statens sprit kan ge.

Relaterade inlägg: