Vad händer om man dricker förorenat vatten?

Innehållsförteckning

Vad händer om man dricker förorenat vatten?

Vad händer om man dricker förorenat vatten?

Många smittämnen kan spridas med vatten och orsaka sjukdom hos människor som får i sig det förorenade vattnet. Förorenat vatten orsakar främst mag- och tarminfektioner. Exponering kan ske genom intag av dricksvatten men man kan också exponeras via exempelvis badvatten och grönsaker bevattnade med förorenat vatten.

Är det farligt att bada i surt vatten?

Reglering av pH-värdet pH-nivån ska ligga jämnt på 7,0–7,6. Detta är den neutrala nivån – varken surt eller basiskt – och därmed den hälsosammaste nivån för människor att bada i. Surt vatten (under pH 7,0) är aggressivt och kan verka frätande på pumpar, slangar och utrustning.

Vad gör man åt surt vatten?

För högt pH kan vara hälsovådligt! Om du misstänker för högt eller lågt pH-värde, iaktta försiktighet med att använda vattnet och gör snarast en vattenanalys som enkelt och tydligt ger besked om vattnets pH-värde. Problemen med vattnets pH-värde kan justeras med ett pH-reglerande vattenfilter.

Hur höjer man pH-värdet i dricksvatten?

Är brunnen sur kan man ta en AquaBra, ett enkelt och billigt sätt som fungerar år ut och år in. Brunnskalk återställer ett surt vatten, pH-värdet ökar till max 8 och vattnet blir mindre aggressivt och utfällningar minskar. Fyll filtret och byt sedan brunnskalken efter 3-5 år.

Vad ska pH-värdet ligga på dricksvatten?

pH-värdet i dricksvatten bör ligga mellan 7,5 – 9,0. Vid lågt pH-värde under 7,0 är vattnet försurat med risk för utfällning av koppar ur kopparrören, vid pH ner till 6 finns risk för aluminium och under 5 risk för kadmium vilket är farligt ex.

Relaterade inlägg: