Kan man göra om en kurs på komvux?

Innehållsförteckning

Kan man göra om en kurs på komvux?

Kan man göra om en kurs på komvux?

Att göra en prövning på komvux innebär att man får göra ett prov, som sammanfattar en hel kurs. Om man redan har ett betyg i en kurs så får man inte läsa kursen igen utan har bara rätt till att göra en prövning.

Får man göra omprov på komvux?

Ja, den som är bosatt i Sverige och vill ha betyg på kurser i kommunal vuxenutbildning i svenska för invandare (sfi) har rätt att göra en prövning. Det gäller även den som tidigare har fått betyg på kursen. Prövning får bara göras hos en huvudman som anordnar den kurs som prövningen avser.

Får man läsa om en kurs på gymnasiet?

När en elev inte klarat en kurs. En elev i gymnasieskolan som fått F på en kurs har rätt att läsa om den. Om eleven inte fått betyg eller fått betyget F har han eller hon rätt till prövning. Det gäller alla kurser och gymnasiearbetet.

Hur lång tid tar en kurs på komvux?

En gymnasieutbildning tar normalt 3 år men på Komvux har du möjlighet att styra takten själv och läsa snabbare om du vill det. Ta kontakt med Komvux i din kommun och be om hjälp med att lägga upp en studieplan som passar dig.

Under vilka förutsättningar får huvudmannen besluta att utbildningen på en kurs i komvux ska upphöra?

Den som har blivit antagen till en kurs har rätt att gå klart kursen. Huvudmannen får dock besluta att en elev inte ska få gå klart kursen om hen inte har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen eller inte gör tillfredsställande framsteg. för att komma till rätta med att en elev uppträder ordningsstörande.

Relaterade inlägg: