Vad händer om ett företag inte följer ARNs rekommendation?

Innehållsförteckning

Vad händer om ett företag inte följer ARNs rekommendation?

Vad händer om ett företag inte följer ARNs rekommendation?

De beslut som ARN tar har ingen rättslig sanktion med det menas att företaget måste inte följa det beslut som ARN tar. Däremot har ARN något som de kallar för "svartalistan" vilket innebär att företag som inte följer ARN:s råd blir listade på en lista där ARN varnar privatpersoner för att använda sig av företaget.

När är konsumenttjänstlagen inte tillämplig?

Konsumenttjänstlagen gäller inte Till exempel hos frisör eller veterinär. Tillverkning av saker. Försäljning av en sak, till exempel en hushållsmaskin, och den monteras eller installeras i samband med köpet. Arbete som du utför för att rätta till fel i en såld sak eller fastighet.

Vad händer om du inte är nöjd med kvaliteten på en tjänst som du har köpt?

Är tjänsten felaktig har konsumenten rätt att: kräva att felet rättas till utan kostnad, om det inte medför orimlig kostnad eller besvär för dig. göra avdrag på priset. Prisavdragets storlek ska motsvara vad det kostar för konsumenten att få felet tillrättat.

När gäller inte KtjL?

Konsumenttjänstlagen (KtjL) omfattar bara tjänster som avser arbete på lösa eller fasta saker samt förvaring av lösa saker. Levande djur är dock undantagna, så varken veterinärvård eller hunddagis regleras av KtjL.

I vilken situation är köplagen inte tillämplig?

Konsumentköplagen (KKL) eller konsumenttjänstlagen (KtjL) är endast tillämplig i konsumentförhållanden, alltså när en näringsidkare säljer en vara eller en tjänst till en privatperson, se 1 § i respektive lagrum. ... Dock är köplagen inte tillämplig vid tjänster enligt 1 § 1 st. KöpL.

Relaterade inlägg: