Vad händer om man har FI matte?

Innehållsförteckning

Vad händer om man har FI matte?

Vad händer om man har FI matte?

Matte 2 är också en kurs som ofta ingår i olika behörighetskrav men den går att ha f i och fortfarande gymnasieexamen. Så be henne prata med läraren i matte om vad hon behöver göra för att ordna ett godkänt betyg i kursen. Man kan extra hjälp för att klara matten om man behöver så prata med läraren om det också.

Vad händer om man får FI matte 1C?

Hej, Du måste inte läsa matematik 1c igen, men det är högst rekommenderat att du gör det med anledning av att matematik 1 krävs för att ut en gymnasieexamen. Självklart är det ditt val, men för att ut en gymnasieexamen och läsa vidare på högskola/universitet i framtiden är den kursen nödvändig.

Måste man klara matte 1b för examen?

Matematik 1b är viktigt att du klarar av då denna kurs ingår som ett krav på att du ska kunna få ut din gymnasieexamen vilken t. ... Matematik 2 krävs inte på samma sätt för examen som matematik 1 förutsatt att du inte har fler kurser som du har F i. Du kan läsa mer om de exakta reglerna för gymnasieexamen via denna länk.

Hur ska jag klara matte 1C?

Jag tycker att du ska prata med din matematiklärare om dina tankar kring kursen. En bra idé kan också vara att gå till studievägledaren på din gymnasieskola för att få råd och stöttning. Du nämner själv att du har tre veckor kvar att hinna klara din matematikkurs på.

Hur får man Fi gymnasiet?

Av 2500 poäng man läser på tre år ska man ha minst ett godkänt betyg i 2250 poäng. Alltså kan man ha underkänt i 250 poäng som oftast motsvarar 2 stycken 100 poängskurser och en 50 poängskurs. Med det brukar finnas flera olika möjligheter att läsa upp vissa kurser innan det är dags för examen.

Relaterade inlägg: