Vad betyder Emma på svenska?

Innehållsförteckning

Vad betyder Emma på svenska?

Vad betyder Emma på svenska?

Betydelse: Emma är ett kvinnonamn av tyskt ursprung, från början ett smeknamn för namn på Erm(in)- Emerentia = ”stor, väldig, hel, universell”, senare även smeknamn för Emilia. Emmy är ett kvinnonamn av engelskt ursprung.

Vad betyder Yuki?

Ett neutralt namn från Japan, betydelse är "snö" och även "välsignelse".

När är Emmas namnsdag?

Namnsdag 23 Juli. Emma är ett kvinnonamn av tyskt ursprung med betydelsen "den höga" eller "den uppsatta". Emma har ökat betydligt i popularitet de senaste decenierna. Totalt finns ca 61200 personer i Sverige med namnet Emma varav ca 41500 med det som tilltalsnamn.

Vad heter Emma på latin?

Emma är ett kvinnonamn av tyskt ursprung, från början ett smeknamn för namn på Erm(in)-, Irm(in)- 'stor, väldig', senare även smeknamn för Emilia. Emma kan även vara en kortform av Emerentia som betyder den värdiga. Det äldsta belägget i Sverige är från år 1766.

Hur många heter Emma i Sverige 2021?

Det finns 68492 kvinnor som har förnamnet Emma. Av dessa har 46384 namnet Emma som tilltalsnamn/förstanamn.

Hur många heter Emma?

Under slutet av 1800-talet var Emma däremot mycket populärt och 1875 var Emma det åttonde vanligaste förnamnet. Den 31 december 2014 fanns det totalt 72 705 kvinnor folkbokförda i Sverige med namnet Emma, varav 48 881 bar det som tilltalsnamn.

Vilket datum har Margareta namnsdag?

Namnsdag 20 Juli. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Kräftan. Kvinnonamnet Margareta eller Margaretha är ett gammalt namn med grekiskt eller latinskt ursprung som använts i Sverige i varje fall sedan 1100-talet då kung Inge den äldre döpte sin dotter till Margareta.

Vilket datum har Johan namnsdag?

Johan
Ursprung
SpråkHebreiska
Namn/ordJohannes
Namnsdagar
Sverige27 december

Relaterade inlägg: