Vad kan brist på vitaminer leda till?

Innehållsförteckning

Vad kan brist på vitaminer leda till?

Vad kan brist på vitaminer leda till?

Symtom på olika typer av vitaminbrist

  • D-vitaminbrist: Trötthet, muskelsvaghet, värk i kroppen, i vissa fall svårt att gå
  • B-vitaminbrist: Depression, domningar, yrsel, trötthet, dålig balans, blodbrist.
  • A-vitaminbrist: Problem med ögonen, nattblindhet, i vissa fall nedsatt motstånd mot infektioner.

Kan vitaminbrist ge yrsel?

Svår trötthet, orkeslöshet, utmattning och yrsel är vanliga symtom vid blodbrist, vilken kan orsakas av brist på vitaminerna folat och B12. Blodbrist kan också leda till trötthet och hjärtklappning vid lätt ansträngning.

Vad orsakar brist på vitamin A?

  • Brist på vitamin A orsakar trötthet, dåligt mörkerseende, dålig hy och tandhälsa, blödande tandkött och sårbarhet för sjukdomar.

Vad är olika typer av vitaminbrist?

  • Symtom på olika typer av vitaminbrist. Vitaminbrist kan visa sig på olika sätt, beroende på vilket näringsämne som saknas i kroppen. A-vitaminbrist: Problem med ögonen, nattblindhet, i vissa fall nedsatt motstånd mot infektioner. C-vitaminbrist: Upprepade förkylningar, allergier, näsblod, ont i kroppen, blödande tandkött.

Vad orsakar brist på vitamin B6?

  • En brist på vitamin B6 orsakar sömnlöshet, anemi, hudsjukdomar, håravfall, kramper och vätskeretention. En brist på vitamin B12 orsakar trötthet, diarré, balansproblem, depression, aptitlöshet, inflammation i nerverna samt ömhet i tunga och mun. Vitamin C

Vad är ett tecken på brist på vitamin K?

  • Blåmärken är ett tecken på brist på vitamin K. Det minst allvarliga tecknet på brist på vitamin K är blåmärken. Dessa är en ansamling blod som är ett resultat av en blödning. Om du ofta får blåmärken kan det vara ett larm om att du har brist på vitamin K. Det finns de som klagar på att de får blåmärken av minsta lilla.

Relaterade inlägg: