Vad händer om man blir anmäld till disciplinnämnden?

Innehållsförteckning

Vad händer om man blir anmäld till disciplinnämnden?

Vad händer om man blir anmäld till disciplinnämnden?

Under mötet med disciplinnämnden får du reda på vilken påföljd det blir. Ärendet kan även här släppas utan vidare åtgärd eller resultera i en varning. Men disciplinnämnden har också möjligheten att fatta ett beslut om en avstängning från studierna under en period.

Hur skriver man ett yttrande till disciplinnämnden?

I yttrandet kan det vara bra om man antingen skriver att man inte haft för avsikt att fuska eller att man förklarar varför man har fuskat. En redogörelse för dina studier under nuvarande eller kommande termin. Vad är det du ska läsa och vilka konsekvenser kommer en eventuell avstängning innebära för dig?

Hur lång tid har läraren på sig att rätta tenta Liu?

Rättningstiden för tentamen är 15 arbetsdagar och omtentamen får tidigast ligga 10 arbetsdagar efter det att du fått resultatet från den ordinarie examinationen. Läs mer i LiUs “Beslut om riktlinjer för utbildning och examination på grundnivå och avancerad nivå” DNR-LIU-2020-04501.

Vad händer om man fuskar på KTH?

Slarv, stress och okunskap om hur källmaterial ska användas kan leda till att studenter kopierar in någon annans material i rapporter och uppsatser, men det är ingen giltig anledning vid en prövning i disciplinnämnden.

Vad betyder disciplinärenden?

Enligt högskoleförordningen får universitetet vidta disciplinära åtgärder mot studenter som har försökt vilseleda genom t. ex. plagiat, otillåtet samarbete eller otillåtna hjälpmedel vid ett prov eller när en studieprestation annars ska bedömas.

Relaterade inlägg: