Kan man bota grön starr?

Innehållsförteckning

Kan man bota grön starr?

Kan man bota grön starr?

Om din läkare ställer diagnosen glaukom är den inledande behandlingen att du får läkemedel i form av ögondroppar och tabletter som minskar ögontrycket. Dessa får du för att minska risken för att ögats synnerv skadas. Nästa steg är behandling med ögonlaser, som gör att trycket i ögat inte blir högt igen.

Har du ett högt tryck i ögat?

  • Högt tryck kan skada trådarna i synnerven. Det ger svarta fläckar i synfältet och det kan ta lång tid innan du märker det själv, ibland flera år. Ett högt tryck i ögat kan innebära misstanke om glaukom (eller grön starr) och bör undersökas av ögonläkare. Du är välkommen att kontakta oss på 031-713 98 31 om du vill boka tid för en ögonläkarkontroll.

Hur ökar trycket i ögat?

  • Trycket i ögat ökar när in- och avflödet av kammarvatten inte är i balans. Blir det stopp i avloppet så ökar trycket eftersom ögat hela tiden producerar ny vätska. Högt tryck kan skada trådarna i synnerven. Det ger svarta fläckar i synfältet och det kan ta lång tid innan du märker det själv, ibland flera år.

Har du högt tryck i synnerven?

  • Högt tryck kan skada trådarna i synnerven. Det ger svarta fläckar i synfältet och det kan ta lång tid innan du märker det själv, ibland flera år. Ett högt tryck i ögat kan innebära misstanke om glaukom (eller grön starr) och bör undersökas av ögonläkare.

Relaterade inlägg: