Vad händer om man kör för många i en bil?

Innehållsförteckning

Vad händer om man kör för många i en bil?

Vad händer om man kör för många i en bil?

I ditt fall, om du som förare kör bilen med för många passagerare, kommer bötesbeloppet uppgå till 500 kr (bilaga 1 brott mot trafikförordningen nr 3.4). Polisen kan utfärda boten mot dig direkt på plats. Du som förare kan dömas till 500 kr böter om du kör en bil med fler passagerare än bilen är registrerad för.

Hur många personer får man vara i en bil?

I en bil får man inte ta med fler passagerare än vad bilen är registrerad för och att den som åker med skall sitta på en plats som är avsedd för passagerare och som är utrustad med bilbälte. Transportstyrelsen kan dock i visst fall medge undantag från bestämmelserna om antalet passagerare.

Hur många passagerare får en minibuss ta om föraren har B kort?

Med ett vanligt b-kort får du köra en bil med totalt 9 personer i bilen, d.v.s. 8 passagerare + 1 förare.

Vad händer om man kör olovlig körning?

3 § För någon uppsåtligen körkortspliktigt fordon utan att vara berättigad att föra sådant fordon, dömes för olovlig körning till böter. Har han tidigare innehaft körkort som blivit återkallat eller har brottet skett vanemässigt eller är det eljest att anse som grovt, må dömas till fängelse i högst sex månader.

Får man åka mer än 5 i en bil?

Trafikförordningen stadgar att det i en bil inte får färdas fler passagerare än vad bilen är registrerad för. Passagerare skall färdas på en plats som är avsedd för passagerare (4 kap. 6 § trafikförordningen). Förare av motordrivet fordon som bryter denna bestämmelse döms till penningböter (14 kap.

Hur många passagerare får du som mest transportera i en personbil om du har B-körkort?

Fler passagerare får inte tas med i en bil än den är registrerad för. Passagerare ska färdas på de platser som är avsedda för passagerare.

Får man köra limousine med B-körkort?

Jag har taxiförarlegitimation. Du har redan det som krävs för att få köra limousine i yrkestrafik. Nej! För att få köra en lång limousine i trafik krävs endast B-körkort. ... För att skaffa det måste du vara över 21 år, ha haft B-körkort i minst 2 år, samt uppfylla vissa medicinska och laglydnadskrav.

Relaterade inlägg: