Kan man skjuta upp mensen hur länge som helst?

Innehållsförteckning

Kan man skjuta upp mensen hur länge som helst?

Kan man skjuta upp mensen hur länge som helst?

Om du försöker att skjuta fram mensen som du beskriver, men ändå får mens när du äter hormontabletterna, är det bra att börja med sockerpillren och låta mensen komma. När du sen börjar på en ny karta kommer du att sluta blöda. Efter det kan du återigen skjuta fram mensen om du vill.

Är det vanligt att mensen är sen?

Det kan bero på många olika saker om mensen är sen eller uteblir en eller två gånger. Det kan till exempel ha att göra med att du är väldigt stressad, mår dåligt, tränar hårt, äter för lite, är överviktig, har ätstörningar eller någon hormonell obalans, till exempel PCOS. Läs mer om PCOS på 1177.se.

Kan man försena mensen?

Om förskjutning av mens Menstruationscykeln styrs av hormoner och kan därför påverkas av mediciner som innehåller en eller flera hormoner. Du kan antingen förskjuta mensen genom p-piller eller genom att använda ett preparat som innehåller gulkroppshormon.

Hur länge kan jag skjuta upp mensen med p-piller?

Om du vill ha mens Uppehållet får vara max sju dagar men det räcker alltså med fyra dagar. Har du en karta med 28 tabletter tar du sockerpiller under de sista dagarna på kartan. Hur många de är beror på vilka p-piller du äter. Ofta finns det fyra eller sju sockerpiller.

Relaterade inlägg: