Vad är höjden mellan under överskåp i köksinredningen?

Innehållsförteckning

Vad är höjden mellan under överskåp i köksinredningen?

Vad är höjden mellan under överskåp i köksinredningen?

Mellan diskbänk och överskåp bör det vara 50 cm. – Standardhöjden på en arbetsbänk är 85, 90 eller 95 cm över golvet. – Bänkskivan bör vara minst 60 cm djup och bör inte sticka ut mer än 3 cm från skåpet. ... – Framför vanliga skåp och lådor kan det räcka med 110 cm fri passage.

Hur långt ska du ha mellan bänkskiva och överskåp?

Ha rejält med avstånd mellan skåp och bänk om de är placerade mittemot varandra. Räkna med 110–120 centimeter mellan den öppna skåpsluckan och bänken så att du kan dra ut en låda samtidigt. För att underlätta din matlagning bör det finnas åtminstone 50 centimeters avställningsyta på båda sidor om spisen.

Hur långt ska det vara mellan köksbänk och köksö?

TÄNKVÄRT OM KÖKSÖAR Avståndet mellan köksö och övriga skåp bör vara 1100–1300 mm. Vill du sitta vid din köksö rekommenderar vi ett överhäng på ca 300 mm och att bredden per sittplats är ca 600 mm.

Hur mycket ska en bänkskiva sticka ut?

Hur mycket överhäng bör en bänkskiva ha? För att allt ska se snyggt ut rekommenderar vi ett överhäng på 20 mm.

Vilken höjd sätter man överskåp?

Standard är 90 cm från golv till ovan bänkskiva och 50 cm från bänkskivan till överskåpen.

Hur högt ska över skåpen sitta i kök?

Standardhöjden på en arbetsbänk är normalt 90 cm över golvet. Det ger en bekväm arbetsställning för en normallång person. Avståndet från arbetsbänk till väggskåp bör vara 50 cm, annars riskerar du att slå i huvudet när du arbetar. Lämna minst 5 cm mellan skåp och vägg, annars går inte skåpdörren att öppna!

Vilket mått mellan över och underskåp?

50 cm mellan bänk och överskåp är väl standard har jag för mig. Personligen sätter jag gärna någon cm till för att inte skymma sikten på någon del av arbetsbänken. Sen har du en sak att till att ta hänsyn, du bör kanske linjera skåpens översida (eller dörrar) med högskåpen och skåp över kyl/frys.

Får man ha diskho bredvid spis?

En arbetsyta på minst 80 cm, gärna upp till 120 cm, bör det vara mellan diskho och spis. ... Mellan fläktkåpan och spisen måste det vara minst 50 cm. Har du gasspis ska avståndet vara minst 65 cm, av säkerhetsskäl.

Relaterade inlägg: