Varför har diplomater blå registreringsskylt?

Innehållsförteckning

Varför har diplomater blå registreringsskylt?

Varför har diplomater blå registreringsskylt?

Om du har sett en bil som har en blå registreringsskylt med svarta tecken som består av teckenkombinationen två bokstäver, tre siffror och en bokstav är det en diplomatreggad bil du sett.

Kan en diplomat bli straffad?

Den diplomatiska immuniteten regleras i 1961 års Wienkonvention om diplomatiska förbindelser. ... Enligt Wienkonventionen ska en utsänd diplomat åtnjuta fullständig straffrättslig immunitet i den mottagande staten.

Får man borra hål i registreringsskylt?

Förutom småbrott som trängselskatt och böter, används de stulna skyltarna till grövre brott som rån, stöld och smitningar från bensinstationer. Med bara plasthattar, skruvar och muttrar, får man skylten säkrad. ... Det enklaste sättet är genom att borra två hål i skylten, skruva fast den och sätta plasthattarna över.

Vad gäller för Diplomatbilar?

Av konventionen framgår att en diplomat kan nyttja immunitet vad gäller landets lagstiftning. ... Det framgår vidare att immuniteten även omfattar diplomaters privata handlingar (som att vägra att betala för en bilreparation). Immuniteten omfattar även civilrättsliga mål/frågor, som detta skulle kunna bli i slutändan.

Relaterade inlägg: