Vad ska man gör om läraren inte kommer?

Innehållsförteckning

Vad ska man gör om läraren inte kommer?

Vad ska man gör om läraren inte kommer?

Fråga din rektor vad som gäller. Generellt gäller att du SKA sitta kvar tills lektionstiden är förbi sen får du gå annars riskerar du frånvaro om läraren av någon orsak skulle komma tillbaka. Ta fram boken och läs. Man bör gå till lärarexpeditionen och se om det finns en vikarie.

Vad får en lärare göra och inte göra?

Svar: Nej, läraren får inte med tvång ta en elevs egendom om det inte är en kniv eller annat vapen eller något som strider mot lagen, till exempel nazistisk propaganda. Men läraren kan kräva att mobiltelefonerna ska vara avstängda med hänvisning till skolans ordningsregler och får visa ut eleven om reglerna inte följs.

Hur länge ska man vänta på en lärare?

Det finns inte reglerat i lag hur lång tid elever måste vänta om läraren är sen till undervisningen. Skolan kan däremot ha regler kring hur eleverna bör agera vid lärarens försening.

Vad händer om en lärare slår en elev?

Ni behöver inte ta hjälp av en advokat för att göra en polisanmälan, det hjälper polisen er med så att det blir rätt. En polisanmälan kan man göra via telefon (11414) eller på närmsta polisstation. Ifall läraren döms till misshandel av en domstol, så kommer barnet att få skadestånd.

Vad ska en lärare göra?

Läraren leder och ansvarar för undervisningen. Elever kan inte välja ut vilka kamrater de vill jobba med och inte. Som huvudregel ska alla elever kunna arbeta med varandra, men det är också viktigt att läraren beaktar alla elevers rätt till trygghet och studiero.

Relaterade inlägg: