Får man RUT avdrag för läxhjälp?

Innehållsförteckning

Får man RUT avdrag för läxhjälp?

Får man RUT avdrag för läxhjälp?

Läxhjälp. Skattereduktion för husarbete (rutarbete) medges inte för hjälp med läxläsning och annat skolarbete. En barnvakt kan hjälpa barnet med läxor och annat skolarbete förutsatt att detta inte sker i mer än ringa omfattning, högst tio procent av den totala tiden vid varje barnpassningstillfälle.

Är Deklarationshjälp avdragsgillt?

Avdrag medges inte för deklarationshjälp Avdrag medges inte för kostnader för att upprätta en inkomstdeklaration eller för kostnader i samband med en process i ett ärende om beskattning. Avdrag medges inte heller för kostnader för rådfrågning i skatteärenden.

Får man göra avdrag för Studielitteratur?

Exempel på studiekostnader som kan gå att dra av: Kursavgifter, studielitteratur och kurslitteratur och andra direkta utgifter för lärare och studiematerial. Se kostnader i yrket. Resekostnader till studieort, enligt reglerna som gäller för resor till jobbet.

Får man göra rotavdrag på sotning?

Sotning som sker utöver den obligatoriska sotningen ger rätt till skattereduktion. Arbetskostnad för stensättning ger inte rätt till skattereduktion. Arbetskostnaden för att tvätta takpannor, lägga ny eller byta ut befintlig beläggning berättigar till skattereduktion.

Hur mycket får man göra avdrag för dubbelt boende?

Schablonavdraget per dag under den första månaden är 72 kronor (inkomstår 20). Du får göra avdrag för utgiften för ditt boende på den nya orten. Du måste kunna visa kvitto eller liknande på hur stor utgiften är. ... Du får göra avdrag för utgifter för din boendekostnad under längst två år.

Relaterade inlägg: