Vad händer om man inte deklarerar Crypto?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte deklarerar Crypto?

Vad händer om man inte deklarerar Crypto?

Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Har du gjort vinst ska du betala skatt på din vinst, och om du har gjort förlust får du dra av en del av den.

Hur många deklarerar Bitcoin?

– Vi har sagt tidigare år att det rör sig om 3 000 personer som deklarerar detta, och nu kan vi se en liten ökning i våra register, men jag har svårt att säga hur stor den är, kanske handlar det om 3 500, säger Henrik Kisterud, kontrollsamordnare på Skatteverket.

Är kryptovaluta lagligt?

Skatteverket anser att växlingstransaktioner med bitcoins inte medför någon egentlig konsumtion. Den som byter bitcoins mot ett lagligt betalningsmedel eller vice versa har inte erhållit några fördelar som innebär att han kan betraktas som konsument av en tjänst.

När ska man deklarera Crypto?

Har du handlat med bitcoin eller andra kryptovalutor under året så måste du ta upp detta i din deklaration. ... Så länge du bara köpt bitcoin och sparat dem behöver du alltså inte fundera över deklaration men så fort du på något sätt gjort dig av med bitcoin så blir det aktuellt.

Kan Skatteverket se Bitcoin?

Skatter Trots att Skatteverket beskattar kryptovalutor som tillgångar så finns ingen uppgiftsskyldighet för handelsplatserna att lämna uppgifter om kundernas handel. Skatteverket tror att det finns ett stort mörkertal av personer som inte deklarerat sina kryptovinster.

Hur beskattas Airdrops?

Alla avyttringar av kryptovalutor - försäljning, växling (trading), avkastning från staking/lending/airdrop, margin/future/derivative trading osv - är enligt lag skyldig att deklareras oavsett om du gått med förlust eller inte.

När ska jag deklarera bitcoin?

Kan jag slippa deklarera? Nej, kort sagt så om du under året har sålt (eller betalat med, eller växlat mellan) kryptovalutor så måste du deklarera detta. Det enda undantaget är om du handlar med s.k. certifikat och alltså inte hanterat riktiga bitcoin utan endast ett värdepapper.

Relaterade inlägg: