Hur mycket fett ska man äta per dag LCHF?

Innehållsförteckning

Hur mycket fett ska man äta per dag LCHF?

Hur mycket fett ska man äta per dag LCHF?

Man ska över huvud taget inte fundera på hur många kalorier man äter om dagen vilket är en mycket stor skillnad från traditionella kaloriräknar-dieter. Av den energi (kalorier) man får i sig per dag bör fördelningen av fett, protein och kolhydrater vara ungefär (brukar kallas för energiprocent): 75% Fett. 20% Protein.

Vad händer om man har brist på kolhydrater?

Så om du slutar äta kolhydrater kommer glykogenet, som ombildas till glukos, i princip vara borta. Och det är glukosen som gör att du kan hålla dit blodsocker stabilt. Om ditt blodsocker är för lågt kan du lätt få influensaliknande symptom som huvudvärk, illamående, yrsel och sömnlöshet.

Kan jag äta för mycket fett i LCHF?

Nej, definitivt inte. Tvärtom, det är bevisat effektivt i mängder av studier, och mer effektivt än andra kostråd. Poängen som jag ser är att man bör äta tillräckligt med fett för att bli mätt på LCHF. ... Ät alltid tillräckligt med fett för att bli mätt och nöjd vid måltider.

Hur mycket fett ska man få i sig per dag?

Ungefär en tredjedel av den energi man får i sig under en dag bör komma från fett. För en kvinna innebär det ungefär 70 gram fett om dagen och för en man ungefär 90 gram.

Vad är det mycket fett i?

De fetter vi bör äta mer av finns till exempel i fisk, rapsolja, olivolja och nötter. Det finns också en typ av fett som kallas transfett. Transfett bör vi äta så lite som möjligt av, och det finns också i mycket liten mängd i maten. Ofta finns transfett i livsmedel som även innehåller mycket mättat fett.

Relaterade inlägg: