Vad betyder sprakar?

Innehållsförteckning

Vad betyder sprakar?

Vad betyder sprakar?

Spraka betyder ungefär detsamma som slå gnistor.

Vad menas med elden sprakar?

En ramsa finns. Elden sprakar som grisens skinn. Det är inte det att jag inte gillar julen, det är bara det där sprakandet. De där öronen som skjuter ut från bakom ett diadem och de där tjocka kinderna som brinner upp.

Vad är sprakande?

15 (1761; i bet. 1 a)), -ANDE, -NING; -ARE (se avledn.); jfr SPRAK, sbst. 1) om ngt sakligt: (ofta i samband med begynnande bristning) ge ifrån sig tätt upprepade, genomträngande (men ej särdeles starka) smällande l. knäppande ljud (l.

Vad betyder sisådär?

Sisådär betyder i stort sett samma sak som ungefär.

Vad betyder vindtät?

Vindtäthet. Att ett plagg är vindtätt betyder att det stänger ute vind. Vindtäta plagg hjälper barnet att hålla värmen. Ibland är endast de delar av plagget som är mest utsatta för vind vindtäta, exempelvis partiet kring öronen på en mössa.

Varför sprakar eld?

Hej Mats, Det beror på att granveden innehåller så mycket kåda. Även tall som innehåller kåda kan spraka och sprätta iväg. Kådan brinner häftigare (är mer energirik) än det omgivande veden varför de blir små "explosioner" när kådrikare partier i veden förbrukas av elden.

Vad betyder si så där?

Sisådär betyder i stort sett samma sak som ungefär. Se fler synonymer nedan.

Varför smäller elden?

En gengasexplosion. Trä som brinner med luftbrist bildar gengas det vill säga kolmonoxid som är en luktfri brännbar gas. När gengasen kommer i kontakt med luft och eld brinner den en gång till och blir koldioxid.

Relaterade inlägg: