Vad händer om vi separerar utan samboavtal?

Innehållsförteckning

Vad händer om vi separerar utan samboavtal?

Vad händer om vi separerar utan samboavtal?

Har ni inget samboavtal och har bostaden förvärvats för gemensam användning utgör alltså bostaden samboegendom. Det spelar ingen roll då att endast en av er betalat för lägenheten - bostaden ska ändå ingå i bodelningen.

Har inget samboavtal?

Vem som har rätt till bostad och egendom i bostaden när två sambor separerar regleras i sambolagen. Om ni inte har upprättat ett samboavtal är det sambolagens bestämmelser som gäller.

Måste ett samboavtal bevittnas?

Ett samboavtal måste vara skriftligt och signeras av båda parterna för att vara giltigt. Samboavtalet behöver inte bevittnas av någon utomstående eller registreras hos någon myndighet. ... Då kan man även undvika tvister i framtiden om den ena parten skulle ifrågasätta samboavtalets giltighet.

Måste man registrera samboavtal?

För att ett samboavtal ska gälla Samboavtal ska vara skriftligt och vara undertecknat av samborna eller de blivande samborna. Registrering av avtalet sker inte och det behöver inte vara bevittnat. ... Samborna väljer själva hur innehållet i avtalet ska se ut, men det går inte att avtala om vad som helst.

Relaterade inlägg: